P.W. Barten (bron: Oorlogsgravenstichting)

Piet Barten

1903 - 1940

Piet Barten wordt op 31 december 1903 geboren in Beugen en woont in Sint-Oedenrode. Hij is sergeant in de Koninklijke Landmacht en dient in het grensbataljon dat op 10 mei 1940 door de Duitsers wordt overrompeld. Piet sneuvelt op de eerste dag van de oorlog in het Limburgse Blerick bij Venlo. Hij is 36 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 5 januari 2018

Dag Hans, Nog hartelijk dank voor de aanvullingen over Piet Barten. Ik heb de gegevens, voor zover mogelijk, op de site doorgevoerd.

Hans zei op 15 januari 2018

Hij was getrouwd op 17-05-1930 te Venray met Henrica Hoedemaeckers. Zij is hertrouwd met Antonius Versantvoort, en beiden hebben zij Hotel - Café - Restaurant De Gouden Leeuw voortgezet.

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 18 januari 2018

Bedankt voor de aanvullingen, Hans!

Marc zei op 28 januari 2018

Een aanvulling op Frank's comment, Piet woonde in sint-Oedenrode en was daar ook eigenaar van de Goudenleeuw. Zijn naam staat vermeld op het oorlogmonument.

Truus Muller zei op 17 oktober 2020

Piet Barten was mijn oom.
Hij had 1 zoon Henk.
Mijn moeder (Johanna Van der Zanden Hoedemaekers) heeft hem samen met haar zus opgevoed.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 19 oktober 2020

Beste Truus, hartelijk dank voor je reactie. Wat ontzettend mooi dat jouw moeder en tante jouw neef hebben opgevoed. Hopelijk maakte dat het gemis van zijn vader een beetje minder erg. Je ziet dat wij best een kort verhaal over jouw oom hebben, zou jij nog gegevens hebben om ons levensverhaal over hem aan te vullen, dan horen we dat graag van je. We proberen op deze manier de Brabantse gesneuvelden echt een gezicht te geven.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.