A.J. Oomen (bron: Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden)

Adrianus Oomen

1909 - 1940

Adrianus wordt geboren op 29 januari 1909 in Tilburg en woont in Gilze en Rijen. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de infanterie.

Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt hij onder de wapenen geroepen en ingedeeld in vak Asten van de Peeldivisie.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Omdat de verdediging aan de Peel niet te handhaven is, wordt Adrianus afgemarcheerd in westelijke richting. Als hij op 12 mei in Geldrop aankomt, wordt hij daar echter dodelijk getroffen door vijandelijk vuur. Adrianus overlijdt ter plekke op 31-jarige leeftijd en wordt in Geldrop begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Piet Oomen zei op 4 mei 2020

Is mijn Vader die Gesneuveld is

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 4 mei 2020

Bedankt voor je reactie Piet. Wat erg dat je, dat neem ik aan, je vader dus niet gekend hebt. Ken je hem wel uit verhalen die verteld werden over hem?

Piet Oomen zei op 25 november 2021

Wil de Ouders ook hebben

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 25 november 2021

Sorry Piet, ik snap niet helemaal wat je bedoelt met deze reactie. Kun je het wat verduidelijken voor me?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.