Lodewijk Bexkens (inzender: Lejo Bexkens)

Lodewijk Bexkens

1914 - 1944

Lodewijk wordt geboren op 10 januari 1914 te Venray en woont in Deurne, waar hij werkt als gemeenteopzichter. Tijdens de bezettingsjaren is hij lid van de plaatselijke verzetsgroep.

In september 1944 besluit de groep om Lodewijk samen met medeverzetsleden Maarten Vlielander en Jan Brox in een gecamoufleerd voertuig naar een kampement tussen Griendtsveen en America te sturen, omdat daar benzine opgeslagen zou zijn.

Zodra de gecamoufleerde wagen onderweg is, komen geallieerde jachtvliegtuigen over. Zij zien de wagen aan voor een Duits voertuig en openen het vuur. Maarten en Jan overleven de aanval, maar Lodewijk, die vermoedelijk achter het stuur zit, wordt dodelijk getroffen. Hij is 30 jaar oud geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

H. P..J. Bexkens zei op 7 september 2022

Graf idnr. 1233155
Begraafplaatsnr:1394
Plaatsaanduiding 01/0540

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 7 september 2022

Beste H.P.J. Bexkens, hartelijk dank voor uw reactie. Heel fijn dat u de precieze graflocatie heeft doorgegeven. We gaan deze informatie binnenkort verwerken in het verhaal. Heeft u Lodewijk misschien zelf gekend of kunt u verder nog meer over hem vertellen?

Profile picture for user Paul Huismans
BHIC Paul Huismans zei op 8 september 2022

@ H. P..J. Bexkens. Dank voor de informatie. We hebben de gegevens van zijn graf hierboven toegevoegd.

Mocht u ons nog een scan van een foto van Lodewijk kunnen toesturen, dan kunnen we hem ook echt een gezicht geven.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.