Adriaan Senders

1919 - 1945

Adriaan wordt geboren op 11 november 1919 in Oss als zoon van Hendrikus Senders en Hendrika van de Laak. Hij woont in Vught, waar hij tijdens de oorlogsjaren bakker is. Als lid van het gewapende verzet wordt hij vermoedelijk in het najaar van 1944, tijdens de bevrijding van het zuiden van Nederland, toegelaten tot de Binnenlandse Strijdkrachten. Daar wordt hij ingedeeld bij de stoottroepen die aan geallieerde zijde deelnemen aan de verdere bevrijding van Nederland.

Hij komt om het leven op 14 juli 1945 in Boxtel. Mogelijk is hij daar bij een ongeluk met achtergebleven mijnen omgekomen, of zwaargewond van een andere plaats binnengebracht in het tijdelijke Engelse hospitaal. Adriaan is 25 jaar geworden en vindt tot de ruiming van zijn graf zijn laatste rustplaats op de rooms-katholieke begraafplaats in Vught.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.