Help mee en geef iedere gesneuvelde een verhaal

Adriaan van Gestel, Woensel 1916

Verzetsstrijders en gefusilleerden☨ Breda, 10 september 1944
Roepnaam:Adriaan
Voornamen:Adrianus Theodorus Johannes
Tussenvoegsel:van
Achternaam:Gestel
Geboren:1916-01-16
Geboorteplaats:Woensel
Woonplaats:Baarle-Nassau
Overleden:1944-09-10
Overlijdensplaats:Breda, Noord-Brabant
Begraaf-/gedenkplaats:Baarle-Nassau - R.K. begraafplaats
Familie:Echtgenote/verloofde: Nellie Boerenkamp (gehuwd)
Burger:Verzet en gefusilleerden WO II
Oorzaak van overlijden:Waarschijnlijk gefusilleerd

Wat we niet weten

Dankzij de informatie van heemkundekringen en/of nabestaanden weten we al best veel over de persoonlijke achtergrond van dit slachtoffer. Toch zijn we gebaat bij elke aanvulling. Misschien is uw bijdrage net dat stukje informatie dat we nog nodig hebben om het verhaal volledig te maken. Neem dus gerust contact met ons op als u iets meer weet over deze gesneuvelde.

Vertel het ons

Reacties

Harrie Boerenkamp zei op 18 januari 2018

Dit is mijn oom..
Was getrouwd met zuster van mijn Vader I M J Boerenkamp , Nellie Boerenkamp.
Zijn oudste zoon leeft nog en woont in Budel...Ad van Gestel.
Oom Adriaan is doodgeschoten door de Duitsers in Breda....meegenomen vanuit Baarle Nassau..omdat hij in het verzet was,samen met mijn Vader...

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 18 januari 2018

Dag Harrie, hartelijk dank voor de aanvullende informatie en voor de foto van uw familie, zijn schoonfamilie. Hier zijn we enorm mee geholpen! De foto heb ik inmiddels geplaatst en de aangeleverde gegevens ga ik in ons bestand opnemen.

Harrie Boerenkamp zei op 18 januari 2018

Ome Ad is met 4 anderen voor de Grote Kerk in Breda gefusilleerd.verlinkt in Baarle Nassau met het uitgaan van de kerk...in verband met verzet...joden etc onder laten duiken..en een represaille van een nsb,er daarvan in de bossen(doodgeschoten)ons pa was daarbij ....door hem waren hun al genoemd bij de duitsers....mijn tante is hardhandig verhoord op het postkantoor...door haar haar aan de deurklink vast te knopen en te draaien tot bijna ontworteling...alleen zij wist niets.....mijn vader was daar ook onder gedoken...aangezien hij uit de Krupp fabrieken in Hamburg was gevlucht....dwangarbeid... Tante Nellie is in Budel gaan wonen en hertrouwt..en mijn Peettante.

Jos van Roozendaal zei op 24 januari 2018

Beste heer Boerenkamp, als lid van de Stichting Herdenking Bevrijding Baarle zijn we al lang op zoek naar de familie van een van de drie verzetshelden die afkomstig uit onze gemeente zijn gefusilleerd door de bezetters op 10 september 1944. Wij als stichting zouden graag in contact komen met de de familie. Als het mogelijk is dan kan Frank van Doorn ons misschien met elkaar in contact brengen. Vooropgesteld met alle respect dat u dat ook wilt natuurlijk.

Harrie Boerenkamp zei op 6 maart 2018

Beste Jos,
In reactie hierop was het fijn dat Ik U heb gesproken en in contact heb kunnen brengen met mijn neef en zijn vrouw.Ik en een vriendin , gaan in Mei naar Baarle Hertog voor de herdenking.
Beste Groet. Harrie Boerenkamp.

oudesluijs zei op 13 juni 2018

Jump to search
Adrianus Theodorus Johannes van Gestel
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren
18 januari 1916, Woensel
Overleden
10 september 1944, Breda
Land
Nederland
Groep
Pilotenhulp
Adrianus Theodorus Johannes van Gestel (Woensel, 18 januari 1916 - Breda, 10 september 1944) was een Nederlandse verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Van Gestel was wachtmeester der Marechaussee in de Brigade Baarle-Nassau. Hij zat in het verzet en hielp samen met zijn collega Gradus Antonius Gerritsen vluchtelingen en geallieerde piloten de grens over.
Hij werd opgepakt door de Duitsers en overgebracht naar het voormalig grootseminarie te Haaren. Daar zat hij op de eerste verdieping, aan de binnenkant in cel 152, samen met M.A. v.d. Laar, Maas en Schamper. Op 10 september 1944 werd hij op de Galderse Heide (de "Schiethel") te Breda gefusilleerd.
Na de oorlog ontving hij postuum het Verzetsherdenkingskruis en van de Amerikaanse Regering te Utrecht op 12 maart 1947 de Medal of Freedom.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.

A Reactie toevoegen

Afbeeldingen opsturen

U ontvangt van ons een bericht zodra de afbeeldingen worden geplaatst.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Afbeelding (verplicht veld)
Maximaal 5 bestanden.
5 MB limiet.
Toegestane types: gif jpg png bmp eps tif pict psd txt rtf html odf pdf doc docx ppt pptx xls xlsx xml avi mov mp3 ogg wav bz2 dmg gz jar rar sit svg tar zip.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.

sluiten