A.S. Hendriks (bron: Oorlogsgravenstichting)

Adrianus Hendriks

1919 - 1940

Adrianus wordt geboren op 15 februari 1919 in Teteringen en woont in Roosendaal. Opgeroepen voor de dienstplicht, meldt hij zich bij de Koninklijke Landmacht, waar hij als sergeant wordt ingedeeld bij de infanterie. Als in september 1939 na de Duitse inval in Polen en de Britse en Franse oorlogsverklaringen daarop ook voor Nederland de oorlogsdreiging doen toenemen, gaat de Nederlandse regering over tot de algemene mobilisatie. Adrianus wordt met zijn eenheid naar de Maaslinie gezonden om daar een eventuele Duitse inval op te vangen. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en loopt de Nederlandse verdediging in een paar dagen tijd onder de voet. Adrianus sneuvelt op de eerste oorlogsdag in Beugen. Hij is 21 jaar geworden en rust in zijn woonplaats Roosendaal.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.