Adrianus Jansen

1920 - 1940

Adrianus wordt geboren op 17 juni 1920 in Aalst en woont in Eindhoven. Als dienstplichtige komt hij op bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de depottroepen. Als in het voorjaar van 1940 ook voor Nederland de oorlogsdreiging toeneemt, wordt Adrianus in Voorburg gelegerd als onderdeel van de verdediging van Den Haag en de vliegbases daaromheen. Als op 10 mei 1940 het Duitse leger Nederland binnenvalt, vliegt de Luftwaffe vooruit richting Zuid-Holland om daar de vliegvelden en andere strategische punten in te nemen en zo een snelle overgave van de Nederlandse regering af te dwingen. Bij deze luchtaanvallen op de eerste oorlogsdag sneuvelt Adrianus in Voorburg. Hij is 19 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 21 december 2017

Eenheid: 3-Dep.Gk.Tr.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.