Arie Slinger

1886 - 1945

Arie wordt geboren op 25 oktober 1886 in Klundert en woont in Haarlem, waar hij werkt als schoonmaker. Ten tijde van de Duitse bezetting is hij actief voor de ondergrondse, maar zijn precieze verzetsactiviteiten is niets bekend. Hij wordt uiteindelijk gearresteerd en afgevoerd naar Duitsland, waar hij terechtkomt in concentratiekamp Buchenwald.

De gevangenen worden er onderworpen aan de meest uiteenlopende ontberingen. In het kader van Vernichtung durch Arbeit (vernietiging door arbeid) worden ze gedwongen opzettelijk extreem zwaar werk ter verrichten dat hen fataal moet uitputten. Ondertussen worden ze met meer dan 1200 tegelijk ondergebracht in barakken waar normaal slechts ruimte is voor enkele tientallen. Voeding schiet schromelijk tekort en medische zorg of hygiëne is er in het geheel niet. Ondertussen staan de gevangenen ook nog eens bloot aan de meest uiteenlopende, sadistische mishandelingen en willekeurige moordpartijen.

Voor Arie worden de ontberingen van het kamp uiteindelijk te veel. Hij bezwijkt er op 25 maart 1945, enkele weken voor de bevrijding van het kamp. Arie is 58 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.