B.A. Kamp (bron: Nationaal Monument Kamp Amersfoort)

Bastiaan Kamp

1893 - 1944

Bastiaan wordt geboren op 22 mei 1893 in Drongelen. Hij huwt in 1923 in Rotterdam met Christina Hoenderkamp uit Schiedam, met wie hij een gezin van drie kinderen sticht. Het gezin woont in Rotterdam, waar Bastiaan als machinebankwerker aan de slag is gegaan.

Tijdens de Duitse bezetting wordt hij vermoedelijk vanwege illegale of verzetsactiviteiten gearresteerd en vastgezet in kamp Amersfoort. Daar zou hij op 30 juni 1944 zijn overleden aan de gevolgen van griep en suikerziekte. Waarschijnlijker is hij bezweken aan de gevolgen van mishandeling en ondervoeding die al dan niet zijn ziekte hebben veroorzaakt of verergerd. Bastiaan is 51 jaar geworden.

Omdat op het moment van overlijden de Duitse Standesbeambte van kamp Vught ook de overlijdensaktes van kamp Amersfoort opmaakt, wordt soms Vught als plaats van overlijden of van crematie genoemd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.