B.G. van de Vorle (bron: HKK Oploo)

Ben van de Vorle

1912 - 1940

Ben wordt geboren op 13 september 1912 in Ledeacker als tweede van de vijf kinderen van Reinier van de Vorle en Paulina Peeters. Met zijn vrouw Johanna Dekkers en hun kinderen woont hij in buurdorp Sint Anthonis, waar hij tevens werkt als stoffeerder.

Als in de loop van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland toeneemt, wordt Ben onder de wapenen geroepen en als soldaat ingedeeld bij 2-II-2 Regiment Infanterie en gelegerd in vak Erp van de Peel-Raamstelling.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en stort de landsverdediging langs de Maas en de Peel-Raamstelling in. De volgende dag krijgt Ben met zijn eenheid bevel af te marcheren naar etappeplaats Tilburg, waar hij laat in de middag aankomt. De Bredaseweg is daar dan een van de belangrijkste uitvalsroutes geworden voor de westwaartse terugtocht en wordt daarm die 11e mei door Duitse aanvalseskaders zwaar onder vuur genomen. Ben is een van de vele slachtoffers die bij deze aanval om het leven komen. Hij sneuvelt ter hoogte van het dierenpark. Ben is 27 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats thuis in Sint Anthonis.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 8 januari 2019

Bedankt voor de link, Jan. De foto van de Oorlogsgravenstichting is nu ook hier zichtbaar.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.