Willem van de Voort (bron: Stichting Heemcentrum 't Schoor)

Willem van de Voort

1893 - 1944

Willem wordt geboren op 20 april 1893 in Udenhout. Hij is gehuwd met Maria Beekmans en is bedrijfsleider bij de houtzagerij van de firma Appels aan de Stationsstraat in Udenhout. Tijdens de Duitse bezettingsjaren verbergt hij daar wapens en munitie voor de ondergrondse die met het naderen van de geallieerde strijdmacht richting Nederland steeds actiever wordt.

Door loslippigheid of verraad komen de Duitsers dit te weten en op 24 september 1944 wordt Willem samen met de gebroeders Appels gearresteerd door de Duitse politie. Nog diezelfde dag worden ze gefusilleerd op het terrein van de Willem II-kazerne in Tilburg. Hun lichamen worden daar drie jaar later pas, op 25 september 1947, gevonden. Willem is 51 jaar geworden en wordt thuis in Udenhout begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.