C.J.M. Adams (bron: Heemkundige Kring De Vyer Heertganghen, Goirle)

Chris Adams

1923 - 1944

Chris Adams wordt op 8 maart 1923 geboren in Goirle. Na de lagere school vertrekt hij naar het kleinseminarie in Uden voor zijn priesterstudie. Hij weigert deel te nemen aan de Arbeitseinsatz en wordt, tijdens een zomervakantiebezoek aan zijn ouders, in Goirle tijdens een razzia door de Grüne Polizei gevangengenomen. Via het politiebureau in Tilburg wordt Chris op 11 juli 1944 opgesloten in kamp Amersfoort, als gevangene nr. 2390. Twee maanden later wordt hij gedeporteerd naar concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg (gevangene 4970). Vanuit dit hoofdkamp wordt Chris overgebracht naar het nieuw geopende buitenkamp Husum-Schwesing. Daar overlijdt hij op 17 december 1944 aan mishandeling en dysenterie, veroorzaakt door de opzettelijk slechte leefomstandigheden in het kamp. Chris is 21 jaar geworden. In 1961 wordt hij herbegraven op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.