Christoffel Beenhakkers

1919 - 1943

Christoffel wordt op 11 februari 1919 geboren in Breda. Op een onbekend ogenblik is hij naar Nederlands-Indië vertrokken waar hij dient als infanteriesoldaat in het KNIL. Op 9 maart 1942, een dag na de capitulatie van het KNIL, wordt hij krijgsgevangen genomen en door de Japanners naar het vasteland getransporteerd. Net als duizenden andere KNIL-militairen wordt Christoffel aan het werk gezet aan de Birma-spoorlijn. Volgens zijn krijgsgevangenenkaart is Christoffel in het kamp van het Thaise Kuima ziek geworden op 8 mei 1943 door een acute darmontsteking. Door de ontoereikende voeding en gebrekkige medische zorg zijn zulke aandoeningen voor de gevangenen levensgevaarlijk. Christoffel overlijdt eraan op 5 juni 1943, op 24-jarige leeftijd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.