C.J. Elst (bron: Oorlogsgravenstichting)

Cornelis Elst

1910 - 1940

Cornelis wordt geboren op 30 mei 1910 in Roosendaal en woont in Bergen op Zoom. Opgeroepen voor de dienstplicht, meldt hij zich bij de Koninklijke Landmacht en wordt als sergeant ingedeeld bij het 4-3 Grensbataljon. Tijdens de Duitse inval op 10 mei 1940, wordt Cornelis ingezet bij de verdediging van Zuid-Holland. Op 12 mei raakt hij ernstig gewond aan zijn arm en buik bij gevechten rond Tweede Tol, ten zuiden van Dordrecht. Later die dag bezwijkt hij in Wieldrecht aan zijn verwondingen. Cornelis is 29 jaar geworden.

Er bestaat een vermoeden dat het lichaam van Cornelis is verward met dat van korporaal Albert Henri van Bunder uit het Belgische Doel. Alberts lichaam is nooit gevonden en zou in het graf van Cornelis zijn gelegd, terwijl dat van Cornelis is begraven als het lichaam van een onbekende soldaat in het Erehof in Dordrecht.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.