Cornelis van der Velden

1911 - 1944

Cornelis wordt geboren op 25 januari 1911 in Made als zoon van Michiel van der Velden en Antonia Verschuren. Hij is rietbewerker en sinds 1938 getrouwd met Adriana Gordens uit Terheijden.

Als lid van het gewapende verzet wordt hij na het einde van de bezetting in het zuiden van Nederland toegelaten tot de Binnenlandse Strijdkrachten. Niet alleen trekken zij aan geallieerde zijde op om de Duitsers te verdrijven, maar zetten zich ook in voor de ordehandhaving in de bevrijde gebieden.

Op 13 november 1944 komt Cornelis om het leven in Breda, mogelijk als slachtoffer van een Duitse raketaanval vanuit het nog bezette noorden. Cornelis is 33 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.