Cornelis van Houten

1919 - 1942

Cornelis wordt geboren op 9 mei 1919 in Woensel en woont in Eindhoven. Hij meldt zich voor dienst bij de Militaire Luchtvaart en wordt opgeleid tot vlieger. Na de Duitse inval in mei 1940 wijkt Cornelis uit naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij als sergeant-vlieger wordt ingedeeld bij het 118 Squadron van de Britse Royal Air Force. Vanuit het Verenigd Koninkrijk wordt Cornelis ingezet voor patrouilles langs de Franse kust.

Op 20 juni 1942 wordt zijn Spitfire boven het Nauw van Calais door de Duitsers uit de lucht geschoten. Cornelis overleeft de crash in Het Kanaal niet; hij is 23 jaar geworden. Hij is een van drie Nederlandse piloten van hetzelfde squadron die op dezelfde dag sneuvelen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.