M.J.L. van Hout (bron: Oorlogsgravenstichting)

Tjeu van Hout

1916 - 1945

Tjeu wordt geboren op 21 mei 1916 in Woensel en woont in Eindhoven, waar hij werkt als magazijnbediende. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in het verzet en wordt daarvoor uiteindelijk gearresteerd. Wegens gebrek aan bewijs wordt Tjeu weer vrijgelaten en thuis in Eindhoven door buurtgenoten met een bloemenzee onthaald. Een paar dagen later slaat de vreugde om in wanhoop, als Tjeu opnieuw wordt gearresteerd en gedeporteerd naar de Duitsland. Daar wordt hij tot het einde van de oorlog vastgehouden in de strafgevangenis in het Beierse Cham. Tjeu maakt zijn bevrijding door de Amerikanen in mei 1945 nog mee, maar de ontberingen van zijn gevangenschap hebben hem fataal uitgeput. Hij overlijdt op 25 mei 1945, op 29-jarige leeftijd. Tjeu is begraven op het Nederlands ereveld in Frankfurt am Main.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

MGHJ van Hout … zei op 11 september 2020

Ik steek dit kaarsje op voor mijn oom en naamgenoot.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 15 september 2020

Bedankt M. van Hout, voor het opsteken van dit kaarsje. Hiermee hopen we recht te doen aan de opoffering die je oom heeft moeten doen. Werd er in de familie veel over hem gepraat? Kende je zijn verhaal?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.