Franciscus Heijne

1913 - 1945

Franciscus wordt geboren op 29 oktober 1913 in Eindhoven. Omdat hij tijdens de Duitse bezetting actief was in het verzet, kan Franciscus zich tegen het einde van de oorlog aansluiten bij de Binnenlandse Strijdkrachten, waar hij wordt ingedeeld bij de Stoottroepen van Commando Brabant. Hij volgt de Engelse en Amerikaanse troepen over de grens in Duitsland, waar hij in het door de geallieerden bezette gebied ondersteuning verleent. Op 15 mei 1945, enkele dagen na het einde van de oorlog in Europa, overlijdt hij in het Duitse Sonsbeck bij Xanten. Wat er precies is gebeurd, is onbekend, maar vermoedelijk is Franciscus omgekomen bij de explosie van een achtergebleven mijn. Hij is 31 jaar geworden en rust op de rooms-katholieke begraafplaats St. Lambertus in Eindhoven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.