Franciscus Jansen

1900 - 1945

Franciscus wordt geboren op 8 mei 1900 in Vught, waar hij woont met zijn vrouw Elisabeth Michies. Fransciscus werkt als stukadoor en is tijdens de Duitse bezetting actief als illegale werker. Over zijn precieze illegale activiteiten is niets bekend, maar het wordt door de Duitse autoriteiten ernstig genoeg gevonden om hem na zijn gevangenschap naar de kampen te deporteren. Hij komt uiteindelijk terecht in concentratiekamp Sachsenhausen in Oranienburg, mogelijk nadat hij eerder in kamp Vught heeft gezeten, aangezien Sachsenhausen de bestemming is voor mannelijke gevangenen na de evacuatie van kamp Vught op 5 september 1944. Franciscus bezwijkt in het kamp aan de gevolgen van mishandeling, uitputting, ondervoeding en onderkoeling. Een precieze overlijdensdatum is niet bekend, maar zou ergens in februari 1945 liggen. Franciscus is dan 44 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.