Frens Verstappen

1896 - 1945

Frens wordt geboren op 30 oktober 1896 in het Limburgse Helden als oudste van de zes kinderen van Peter Verstappen en Petronella Leijssen. Hij is getrouwd met Antonia Korsten met wie hij elf kinderen heeft. Als onbezoldigd veldwachter woont en werkt hij in Neerkant, in de toenmalige gemeente Deurne en Liessel.

Na de bevrijding van het zuiden van Nederland krijgen Frens en collega-veldwachter Joosten uit Helenaveen van de geallieerden een spoedcursus in het onschadelijk maken van achtergebleven landmijnen. Omdat er op dat moment in Neerkant nog geen ruimploegen zijn, worden zij bij het vinden een landmijn onmiddellijk gewaarschuwd.

Op 6 april 1945 demonteert Frens met zijn collega een landmijn op een akker aan de Heitrak, tegenover de woning van Engel Cunnen. De landmijn is vermoedelijk verbonden aan een boobytrap waardoor deze ook bij de juiste manier van onschadelijk maken alsnog ontploft. Frens wordt in de explosie op slag gedood. Hij is 48 jaar geworden.

Zijn lichaam wordt bij Engel Cunnen in de gang gelegd en de volgende dag door Broer Cunnen naar het Sint-Vincentiushuis in het dorp gebracht. Hij wordt in Neerkant begraven op de rooms-katholieke begraafplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.