A.H. Coenraads (bron: Heemkundekring De Heerlijckheijd Nispen)

Harrie Coenraads

1900 - 1944

Harrie wordt op 15 november 1900 geboren in Nispen. Hij is getrouwd met Elisabeth Suijkerbuijk en samen hebben ze een zoon. Na de bevrijding van zijn dorp op 26 oktober 1944, sluit hij zich aan bij de Ordedienst. Deze voorheen illegale organisatie heeft zich de handhaving van de openbare orde na de verdrijving van de Duitsers tot doel gesteld en werkt hiervoor nauw samen met de geallieerden.

Op 15 november 1944, zijn verjaardag, loopt Harrie met een geweer over zijn schouder langs de Essenseweg richting Nispen, als een Brits legervoertuig voorbijrijdt. Harrie blijft met zijn geweer achter het passerende voertuig hangen en wordt daardoor hard tegen het wegdek gesmeten. Harrie is er zeer slecht aan toe en bezwijkt later diezelfde dag aan zijn verwondingen, 44 jaar oud.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.