Hein Croonen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Hein Croonen

1910 - 1944

Hein wordt op 2 april 1910 geboren in Strijp en woont in Eindhoven. Na de Duitse inval in mei 1940 wijkt hij als militair uit naar Groot-Brittannië, waar hij onderdeel wordt van de Nederlandse strijdmacht die uiteindelijk omgevormd wordt tot de Prinses Irene Brigade. De Brigade neemt deel aan de geallieerde invasie in Normandië in juni 1944 en trekt vandaaruit op richting Nederland. In de loop van september 1944 neemt de Brigade deel aan de bevrijding van Noord-Brabant. Op 29 september rijdt Hein per motor vanuit zijn legerplaats Grave naar zijn gezin in Eindhoven. Onderweg in Zeeland wordt hij echter door achtergebleven Duitsers beschoten en dodelijk gewond. Hij wordt afgevoerd naar Nijmegen, maar bezwijkt daar de volgende dag aan zijn verwondingen. Hein is 34 jaar oud geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.