Hen Peters

1911 - 1940

Hen wordt geboren op 4 januari 1911 in Groesbeek. In 1939 trekt hij in bij zijn zus Liz en schoonbroer Willie Boom in Maashees en gaat werken in de nabijgelegen steenfabriek.

Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt Hen opgeroepen voor de dienstplicht bij de Koninklijke Landmacht en ingedeeld bij het 2e Regiment Wielrijders dat aanvankelijk onderdeel is van de grensverdediging in Noord-Brabant en Noord-Limburg.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Diezelfde dag wordt Hen met zijn bataljon westwaarts afgemarcheerd naar de Vesting Holland om de daar gelande Duitse valschermjagers te verdrijven. In de vroege ochtend van 13 mei komen de Wielrijders aan in Dubbeldam bij Dordrecht. Hen sneuvelt dan op de Zeedijk bij de luchtaanval die gepaard gaat met de Duitse tankopmars. Hij is 29 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de gemeentelijke begraafplaats van Dubbeldam.

Zijn graf vermeldt abusievelijk 10 mei 1940 als overlijdensdatum.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 25 oktober 2018

Op Hens graf staat abusievelijk 10 mei 1940 als overlijdensdatum genoemd; zijn bataljon kwam pas op 13 mei 1940 in Dubbeldam aan.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.