H.H. Bontjer (bron: Oorlogsgravenstichting)

Herman Bontjer

1915 - 1944

Herman wordt op 3 augustus 1915 geboren in het Drentse Odoorn en woont in Waalwijk. Na de Duitse inval wijkt hij uit naar Groot-Brittannië, waar hij als onderdeel van de 2e sectie van Compagnie Mobiele Marechaussee deel gaat uitmaken van de lijfwacht van Koningin Wilhelmina in het Londense Stratton House. In 1942 worden twee detachementen van de Koninklijke Lijfwacht gevormd; een in Londen en een in Maidenhead, waar Wilhelmina gebruikmaakt van Stubbings House. Herman maakt onderdeel uit van de lijfwacht in Maidenhead.

In het voorjaar van 1944 voert de Duitse Luftwaffe een ‘kleine Blitz’ uit op Groot-Brittannië, uit wraak voor de zware bombardementen op Duitsland. Tijdens een luchtaanval op 20 februari 1944 in de omgeving van Stubbings House slaat een zware bom in op een paar meter van de twee marechaussees Herman Bontjer en Hubertus Kievits. Hubertus is op slag gedood; Herman bezwijkt kort daarna aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Watford. Hij is 28 jaar geworden en wordt postuum onderscheiden met het Bronzen Kruis. Herman vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Mill Hill in Londen, waar hij in aanwezigheid van Wilhelmina en prins Bernhard wordt begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.