Jacobus Konings

1875 - 1943

Jacobus wordt geboren op 29 oktober 1875 in Ossendrecht en werkt als stoker op de koopvaardijvloot. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan de bemanning van de koopvaardijschepen. Vanaf dat moment worden zij als militair beschouwd en ingezet voor de oorlogsvoering; het gaat om ongeveer 12.000 opvarenden op 850 schepen.

Jacobus overlijdt op 28 juni 1943 onder onbekende omstandigheden in Londen. Mogelijk is hij het slachtoffer geworden van een dodelijk ongeluk of een eerder opgelopen verwonding, maar ziekte of een natuurlijke doodsoorzaak kan vooralsnog niet uitgesloten worden. Hij is 67 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Mill Hill in Londen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.