J.G. Goossens (bron: Oorlogsgravenstichting)

Jan Goossens

1919 - 1940

Jan wordt geboren op 23 februari 1919 in Hoogeloon. Hij werkt thuis op de boerderij totdat hij in oktober 1938 moet opkomen voor de dienstplicht. In reactie op de toenemende spanningen in Europa, wordt met Pasen 1939 de voormobilisatie afgekondigd, eind augustus gevolgd door de algemene mobilisatie. Jan wordt ingedeeld bij het 2-2 Grensbataljon, gelegerd in Hout-Blerick, als een van de verdedigers van de Maaslinie tussen Venlo en Baarlo.

Op 10 mei 1940, de dag van de Duitse inval, bevindt Jan zich met zijn groep in een loopgraaf bij een van de kazematten aan de Maas. Kort na de middag wordt de groep plotseling door Duitse soldaten van de zijkant aangevallen. Ze zijn compleet overrompeld en worden door de Duitsers gesommeerd de loopgraaf te verlaten, om in een rij als krijgsgevangenen te worden afgevoerd. Juist op het moment dat de groep begint te lopen, begint een Duitse soldaat op de groep te schieten. Jan wordt daarbij als enige dodelijk getroffen. Hij is 21 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 30 januari 2018

Van Jan Goossens is inmiddels een foto geplaatst.

P.Hermsen zei op 9 mei 2020

Wie zijn de andere militairen op het monument
Voorbaat dank U
PH

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 11 mei 2020

Bedankt voor uw reactie P. Hermsen. Maar mag ik vragen welk monument u bedoeld?

Pieter Hermsen zei op 11 mei 2020

Het monument staat in Hoogeloon,ik denk dat Markt is. Er staat nog een informatiehuisje.
Het is van staal.
Groet. Pieter Hermsen

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.