Jef Trimbos (inzending Agnes van der Linden)

Jef Trimbos

1926 - 1944

Jef wordt geboren op 12 april 1926 in ’s-Hertogenbosch. In het najaar van 1944 meldt hij zich bij de Binnenlandse Strijdkrachten, die aan geallieerde zijde deelnemen aan de strijd tegen de Duitse bezetting. In de loop van september of oktober 1944 wordt hij echter door de Duitsers opgepakt en vastgezet in de Koning Willem I-kazerne, waar tijdens de bezettingsjaren SS-eenheden waren gelegerd en een opleiding was gevestigd voor de Landwacht, een NSB-organisatie. Verschillende gevangenen zijn in de kazerne door de Duitsers gemarteld en geëxecuteerd, onder wie Jef die op een onbekende datum in oktober 1944 is gefusilleerd. Jef is 18 jaar geworden en wordt thuis begraven op de begraafplaats Orthen. Een plaquette op de voormalige kazerne, nu het Koning Willem I College, houdt zijn naam in herinnering.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.