J.C. Haarselhorst (bron: Oorlogsgravenstichting)

Jo Haarselhorst

1899 - 1945

Jo wordt geboren op 18 oktober 1899 in Teteringen als vierde kind en enige zoon van Andreas Haarselhorst en dienst eerste vrouw Mathilde Sluijters. Jo woont met zijn vrouw Leentje Looij in Rotterdam.

Ten tijde van de Duitse bezetting is hij actief in het verzet, maar over zijn precieze activiteiten is niets bekend. In aanloop naar de bevrijding van Nederland wordt Jo op 5 september 1944 benoemd tot groepscommandant van de Binnenlandse Strijdkrachten in Rotterdam en zet zich in dat verband in voor de bevrijding van de stad in het voorjaar van 1945.

Enkele dagen na het einde van de oorlog in Nederland komt Jo in Rotterdam als gevolg van een noodlottig ongeval om het leven. Hij is 45 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.