Joannes van Lankveld

1904 - 1940

Joannes wordt geboren op 29 oktober 1904 in Veghel en woont in Erp. Als dienstplichtige komt hij op bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de infanterie. Als in de loop van 1939-1940 ook voor Nederland de oorlogsdreiging sterk toeneemt, wordt Joannes gelegerd aan de Grebbelinie.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en stort de landsverdediging binnen een paar dagen in. Op een aantal plaatsen wordt echter nog felle tegenstand geleverd, waaronder rondom de Grebbeberg waar Joannes in stelling ligt. Op 13 mei, twee dagen voor de capitulatie, sneuvelt hij in Rhenen op 35-jarige leeftijd. Zijn lichaam wordt vier dagen later gevonden en begraven op het Militair ereveld Grebbeberg.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.