Johannes Kuper

1920 - 1940

Johannes wordt geboren op 5 augustus 1920 in Vught en woont in Bergen op Zoom. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij het 5-3 depotbataljon van de infanterie.

Als in de loop van 1939-1940 ook voor Nederland de oorlogsdreiging sterk toeneemt, wordt Johannes voor verschillende bewakingsdiensten in de Vesting Holland ingezet. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de hoofdmacht uit om paratroepers naar strategische punten verderop in Nederland te brengen. De inname van de vliegvelden en van verschillende bruggen moet de Nederlandse regering dwingen tot een snelle overgave. Johannes sneuvelt op 11 mei 1940 tijdens gevechten in Delft. Hij is 19 jaar geworden en rust op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 22 december 2017

eenheid: 5-3-Dep.Bat.
Volgens de OGS en Gesneuvelden mei 1940 zit er geen B in de voorletters.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.