J.T. van der Els (bron: Oorlogsgravenstichting)

Johannes van der Els

1914 - 1940

Johannes wordt geboren op 27 juni 1914 in Helmond. Hij is getrouwd met Geertruda Jansen en samen hebben ze in kind. In het kader van de algehele mobilisatie wordt Johannes in 1939 als dienstplichtige onder de wapenen geroepen en als soldaat ingedeeld bij de stafcompagnie van het I-2 Regiment Artillerie van de Koninklijke Landmacht. Zijn eenheid is gestationeerd in het Zuid-Hollandse Poeldijk.

Op 10 mei 1940, de dag van de Duitse inval, is Johannes voor de verdediging van vliegveld Ockenburg in Loosduinen op patrouille met drie militairen om een verbinding tot stand te brengen met een eenheid grenadiers. Bij het Dekkershoekje in Loosduinen wordt hun auto door een Duitse patrouille overvallen en beschoten. Johannes komt bij de aanval als enige om het leven. Hij is 25 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Stichting Herd… zei op 7 november 2021

Korporaal van der Els ligt begraven op het Haagse Militaire Erehof.
Op 10 mei van ieder jaar organiseren wij een grote herdenking. In de namiddag van 24 december (de dag voor kerst) plaatsen wij 167 grafkaarsen op dit Militaire Erehof. Graag komen wij in contact met nabestaanden van korporaal van der Els.

BHIC Hilde Jansma zei op 8 november 2021

Wat mooi dat er ieder jaar zo'n uitgebreide herdenking wordt georganiseerd voor de militairen die daar begraven zijn. 

Helaas hebben we voor het opstellen van dit artikel geen contact gehad met nabestaanden. Zelf kunnen we jullie dus niet in contact brengen met de nabestaanden van deze gesneuvelde militair. Er bestaat natuurlijk wel een kans dat een familielid op dit artikel en jullie verzoek stuit. Het zou mooi zijn als er op die manier dan toch contact tussen jullie ontstaat. Laten we daarop hopen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.