J.A.G. van Gestel (bron: Nationaal Monument Kamp Amersfoort)

Johannes van Gestel

1924 - 1945

Johannes wordt geboren op 24 oktober 1924 in Tilburg. Tijdens de oorlogsjaren staat hij, ondanks zijn jeugdige leeftijd, als koopman of vishandelaar geregistreerd. De Duitsers roepen hem op voor de Arbeitseinsatz, de verplichte tewerkstelling in Duitsland, maar Johannes duikt onder. Ook gaat hij zich met verzetswerk bezighouden, waarover verder niets bekend is. Hij wordt in Tilburg gearresteerd wegens onttrekking aan de arbeidsinzet en het plegen van verzet en vastgezet in kamp Amersfoort. Op 10 september 1944 volgt deportatie naar het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg. Daar bezwijkt hij op 4 januari 1945 aan de gevolgen van lange dagen van extreem zwaar werk, mishandeling en ondervoeding. Johannes is 20 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.