Woutherus van Gestel

1920 - 1942

Woutherus wordt geboren op 26 juli 1920 in Goirle en woont in Rotterdam. Hij is stoker aan boord van het koopvaardijschip S.S. Tjileboet van de Koninklijke Java-China Paketvaart Lijnen NV in Amsterdam. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan alle Nederlandse koopvaardijschepen. Het gaat om ongeveer 12.000 opvarenden op 850 schepen. Zo wordt ook Woutherus aan boord van de Tjileboet ingezet voor de Nederlandse oorlogsvoering aan geallieerde zijde.

Op 7 november 1942 verlaat de Tjileboet Belfast met als bestemming een van de havens van Bahía in Brazilië. Op 29 november van dat jaar bevindt het schip zich middenin de Atlantische Oceaan, als het getorpedeerd wordt door de Duitse onderzeeër U-161. Het schip gaat ten onder. Niemand van de 62 bemanningsleden overleeft deze scheepsramp. Woutherus, 22 jaar oud, is een van de slachtoffers.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.