Josephus Klekamp

1918 - 1945

Josephus wordt geboren op 21 augustus 1918 in Breda en woont in Amsterdam, waar hij werkt als vertegenwoordiger. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in het verzet en wordt daarvoor uiteindelijk gearresteerd en vastgezet in kamp Vught. Als het kamp op 5 september 1944 (‘Dolle Dinsdag’) wegens het naderen van de geallieerde troepen wordt geëvacueerd, wordt Josephus met de mannelijke kampgevangenen op transport gezet naar Sachsenhausen, ten noorden van Berlijn. Ruim een maand later, op 16 oktober, wordt Josephus doorgevoerd naar het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg. Op 21 februari 1945 bezwijkt hij daar aan de gevolgen van ernstige mishandeling, uitputting en ondervoeding. Josephus is 26 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.