Lambertus van Hoof

1902 - 1945

Lambertus wordt geboren op 14 oktober 1902 in Tilburg en woont in Den Haag. Hij wertk als kleermaker en tijdens de Duitse bezetting zet hij zich in voor het verzet. In de ochtend van 3 maart 1945 bereiken geallieerde vliegtuigen het luchtruim van de stad met als doel de Duitse V2-raketinstallaties in het Haagse Bos te vernietigen. Door een fout in de opdracht die de bommenwerpers hebben meegekregen, wordt echter niet het Haagse Bos, maar de wijk Bezuidenhout onder vuur genomen. 67.000 kilo aan brisantbommen landen middenin de woonwijk. Door een tekort aan brandblusmiddelen en brandweerlieden kan niet worden voorkomen dat een groot deel van de wijk tot de grond toe wordt verwoest. 550 burgers sterven als gevolg van het bombardement, onder wie verzetsstrijder Lambertus. Hij is 42 jaar geworden en rust op de begraafplaats Oud Eik en Duinen van zijn woonplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.