Petrus van Hoof

1912 - 1945

Petrus wordt geboren op 20 december 1912 in Bergeijk. Na het einde van de oorlog meldt hij zich als soldaat voor de Dienst Grensbewaking. Deze dienst valt rechtstreeks onder het Militair Gezag en heeft als taak het weren van personen die niet in Nederland mogen verblijven, het beletten dat gezochte personen het land zouden verlaten en het vastzetten van politiek verdachte Nederlanders die vanuit het buitenland terug proberen te komen. Petrus valt onder grensvak VII, waarvan de compagnie in Eindhoven is gelegerd en het interneringskamp De Helze in Geldrop bewaakt.

Op 5 maart 1945 raakt Petrus, tijdens uitoefening van zijn plicht, dodelijk gewond na een ongeluk in Eindhoven. Hij overlijdt kort daarna aan zijn verwondingen, op 32-jarige leeftijd. Petrus is begraven in zijn vroegere woonplaats Bergeijk.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.