Leonardus Mutsaers

1882 - 1945

Leonardus wordt geboren op 21 november 1882 in Tilburg en woont in Haarlem, waar hij werkt als sigarenmaker. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in de ondergrondse, maar over zijn precieze verzetswerk is niets bekend. De Duitsers nemen het echter zwaar genoeg op om hem ervoor naar concentratiekamp Dachau te sturen. Daar komt hij om het leven op 8 maart 1945, mogelijk vermoord, of aan de gevolgen van ernstige mishandeling, ondervoeding en uitputting. Leonardus is 62 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Fam Meijer -Rip zei op 25 januari 2022

Dankuwel 💖 u heeft mede uw vrijheid afgegeven dat wij nú in vrijheid mogen leven ...

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 26 januari 2022

Bedankt voor jullie mooie reactie, Fam. Meijer-Rip! Hebben jullie misschien nog een speciale connectie met Leonardus Mutsaers?

Diana Meijer zei op 16 augustus 2022

Beste Lisette, excuses ik lees nú pas je reactie, Ja die hebben wij zeker .. Leonardus is mijn / onze ( over )grootvader ... wij hebben zelf geen enkele gegevens, zelfs geen foto `s .. dus al wat wij mogen herontdekken is van harte welkom ...

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 17 augustus 2022

Bedankt voor je reactie Diana, fijn dat je er toch nog even op terug komt. En mooi om te lezen dat onze website jullie van informatie kan/mag voorzien die bij jullie nog niet bekend was.

Richard Mutsaers zei op 29 september 2023

Hoe kunnen wij in contact komen.
Ik ben een kleinzoon van Leonardus, en heb misschien nog onbekende informatie over mijn grootvader.

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 3 oktober 2023

Wat mooi, Richard! Hartelijk dank voor je reactie. Je kunt eventuele aanvullende informatie met ons delen via: info@brabantsegesneuvelden.nl.  We kunnen ook achter de schermen e-mailadressen met elkaar uitwisselen. Mocht je bijvoorbeeld contact willen opnemen met Diana, dan kunnen wij haar een mailtje sturen, waarin we vragen of zij contact met jou op wil nemen. We horen het graag als we hierin iets kunnen betekenen.  

R. Mutsaers zei op 18 februari 2024

Hai, kunnen jullie mij in contact brengen met Diane, door mijn verhuizing is haar tel num zoek geraakt, alvast bedankt Groeten Richard

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 19 februari 2024

Dat kunnen wij zeker Richard, ik heb net jouw mailadres aan Diane doorgestuurd, met het verzoek om contact met jou op te nemen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.