Lodewijk Bexkens

1914 - 1944

Lodewijk wordt geboren op 10 januari 1914 te Venray en woont in Deurne, waar hij werkt als gemeenteopzichter. Tijdens de bezettingsjaren is hij lid van de plaatselijke verzetsgroep.

In september 1944 besluit de groep om Lodewijk samen met medeverzetsleden Maarten Vlielander en Jan Brox in een gecamoufleerd voertuig naar een kampement tussen Griendtsveen en America te sturen, omdat daar benzine opgeslagen zou zijn.

Zodra de gecamoufleerde wagen onderweg is, komen geallieerde jachtvliegtuigen over. Zij zien de wagen aan voor een Duits voertuig en openen het vuur. Maarten en Jan overleven de aanval, maar Lodewijk, die vermoedelijk achter het stuur zit, wordt dodelijk getroffen. Hij is 30 jaar oud geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.