J.F. van Zon (bron: Oorlogsgravenstichting)

Loek van Zon

1914 - 1940

Loek wordt geboren op 20 december 1914 in het Zuid-Hollandse Rijswijk als zoon van Henk van Zon en Kornelia van der Klugt. Met zijn vrouw Adriana Bruurmijn woont hij in Vlijmen. Als in de loop van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt hij als dienstplichtig soldaat onder de wapenen geroepen en ingedeeld bij het 3-2 Grensbataljon. Als onderdeel van de verdediging van de Maaslinie wordt het bataljon begin mei 1940 gelegerd bij Kessel. Loek maakt daar deel uit van de bemanning van kazemat S-103.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en komt hij direct tot zware vuurgevechten langs de Maas. Die eerste dag worden de aanvallen bij Kessel afgeslagen, maar de kazematten worden door zwaar antitankgeschut onder vuur genomen. Als gevolg van de beschieting op S-103 komt Loek samen met soldaat Hendrikus Engels uit Meijel om het leven. Loek is 25 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats thuis in Vlijmen op de rooms-katholieke begraafplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Marco Van Rijswijk zei op 7 juni 2023

Oke

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 7 juni 2023

Bedankt voor je reactie, Marco. Kunnen wij je misschien ergens mee helpen of weet je meer over deze Brabantse gesneuvelde?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.