L.H.M. de Moree van Lierde (Bron: Oorlogsgravenstichting)

Ludovicus de Morée van Lierde

1904 - 1945

Ludovicus wordt geboren op 14 november 1904 in ’s-Hertogenbosch als zoon van Eduard van Lierde en Henriëtte Hendriks. Als handelsagent woont hij achtereenvolgens in Breda en Deventer. Hij trouwt in december 1932 met Lucia van den Broek uit Breda en laat op 5 juli 1933 zijn achternaam voor zichzelf en zijn nageslacht wijzigen in De Morée van Lierde. Per Koninklijk Besluit wordt dit goedgekeurd. Met Lucia krijgt hij drie kinderen, maar alleen hun oudste haalt de volwassenheid. Hun tweede kind overlijdt na twee dagen en hun derde kind wordt doodgeboren.

Ten tijde van de Duitse bezettingsjaren woont Ludovicus in Roermond. Als de geallieerden steeds verder oprukken richting Nederland, meldt hij zich bij de Binnenlandse Strijdkrachten en wordt als eerste luitenant ingedeeld bij de Stoottroepen van Commando Limburg.

Op 1 maart 1945 neemt Ludovicus deel aan de bevrijding van Roermond, maar over de omstandigheden van zijn dood de volgende dag, is niets bekend. Vermoedelijk is hij bezweken aan fatale verwondingen die hij tijdens de gevechtshandelingen heeft opgelopen, of is hij de dag na bevrijding bij een fataal ongeluk betrokken. Ludovicus overlijdt in ieder geval op 2 maart op 40-jarige leeftijd en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.