Machiel Jansen

1921 - 1945

Machiel wordt geboren op 28 november 1921 in Eindhoven en is student. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in het verzet en wordt daarvoor op 27 juni 1944 in ’s-Hertogenbosch gearresteerd. Hij wordt vastgezet in kamp Vught, totdat de SS op 5 september van dat jaar (‘Dolle Dinsdag’) het kamp evacueert vanwege het naderen van de geallieerde strijdmacht. Machiel wordt samen met de rest van de mannelijke gevangenen naar concentratiekamp Sachsenhausen getransporteerd.

Vanaf dat ogenblik is het niet duidelijk wat er met Machiel is gebeurd. Zijn naam staat vermeld op de dodenlijst van Sachsenhausen, maar hij zou een maand later naar concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg zijn gedeporteerd. In een van beide kampen is Machiel bezweken aan de gevolgen van zware mishandeling, ondervoeding en uitputting. Een precieze overlijdensdatum is onbekend. Machiel is 22 of 23 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.