M.A. Mignot (bron: Oorlogsgravenstichting)

Marcel Mignot

1914 - 1940

Marcel wordt geboren op 4 februari 1914 in Eindhoven. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als kornet ingedeeld bij de artillerie.

Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging ook voor Nederland sterk toeneemt, wordt Marcel onder de wapenen geroepen en ingezet bij de landsverdediging aan de Grebbelinie. Op 10 mei 1940, de dag dat het Duitse leger Nederland binnenvalt, is Marcel als sectiecommandant toegevoegd aan een veldbatterij, opgesteld langs de stoplijn aan de voet van de Grebbeberg. Op 13 mei wordt de stoplijn door de Duitsers opgerold en geeft Marcel opdracht terug te trekken. Samen met stukscommandant korporaal Van Rhijn en soldaat van Grinsven probeert hij onder dekking van de bossages om Ouwehand heen te trekken. Marcel loopt voorop en wordt bij het oversteken van een zandpad door de Duitsers getroffen. Van Rhijn weet met een gewonde Van Grinsven eigen troepen te bereiken, maar Marcel blijft levenloos achter, op slag gedood door een schot in de borst. Hij is 26 jaar geworden en rust op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.