Marinus Koolen

1911 - 1940

Marinus wordt geboren op 25 november 1911 in Mierlo als zoon van Johannes Koolen en Johanna van Veldhoven. Op het moment dat hij voor de dienstplicht moet opkomen, woont hij met zijn vrouw Antonia van den Reek aan de Oude Dijk in Nuenen. Marinus wordt als soldaat ingedeeld bij de infanterie en vanwege de toenemende oorlogsdreiging gelegerd aan de Grebbelinie.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De landsverdediging langs de grens en in het strategisch cruciale Holland stort binnen een paar dagen volledig in. Langs de Grebbelinie wordt echter nog fel verzet gepleegd door het Nederlandse leger. Bij deze gevechten sneuvelt Marinus op 13 mei aan de Weteringsteeg in Achterberg bij Rhenen. Hij is 28 jaar geworden en wordt op 18 mei overgebracht naar wat het Militair ereveld Grebbeberg is geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Louis Bressers zei op 15 december 2017

Marinus Johannes Koolen was een zoon van Johannes Koolen en Johanna Maria van Veldhoven. Hij was getrouwd met Antonia Maria van den Reek en woonde in Nuenen op de Oude Dijk C 162, later Oude Dijk 13. Hij sneuvelde aan de Weteringsteeg te Achterberg , gemeente Rhenen, 28 jaar oud.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.