Mies Förster

1915 - 1945

Mies wordt geboren op 16 november 1915 in Helmond en woont in Heerlen. Ze werkt als verpleegster en is tijdens de Duitse bezetting actief in het verzet als koerierster voor de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO) in haar woonplaats. Voor het Limburgse verzet is LO-Heerlen vooral van betekenis vanwege de nauwe contacten met de mijnen. Als gevolg daarvan hebben joden uit heel Nederland – met name kinderen – in Heerlen en Brunssum onderduikadressen gevonden.

Mies maakt de bevrijding van Heerlen door de Amerikanen op 17 september 1944 nog mee, maar als gevolg van haar werkzaamheden voor het verzet heeft ze een ernstige ziekte opgelopen waar ze op 18 maart 1945 aan bezwijkt. Ze is 29 jaar geworden en wordt thuis begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

john förster zei op 24 december 2019

Ben op deze side terecht gekomen ,omdat ik de ouders zoek van joseph Förster 1914 en mijn vader rudolf Förster 24-03 1915. Misschien kan iemand mij helpen met zoeken. Mijn vader en zijn broer zijn achtergelaten in het klooster Klein Bethlehem te Heel.De ouders zouden ze daar weer ophalen is niet gebeurd heelaas.het klooster had geen gevens.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 30 december 2019

Wat een verhaal, John. Heb je ooit de geboorteakte van je vader en zijn broer opgevraagd? Dan heb je in ieder geval meer informatie (de namen en leeftijden en woonplaatsen) van je opa en oma. In welke plaats is je vader geboren? Of is dat niet bekend?

john förster zei op 19 januari 2020

beste mevrouw Bruggeman
Helaas is de geboorteplaats onbekend.ook ontbreken alle verdere gegevens.Het klooster heeft ook geen gegevens zeggen ze.Ze zijn ook nog geregisteerd in Dongen. Wij blijven zoeken in deze hooiberg.
Bedankt voor U reactie groet John

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 20 januari 2020

Graag gedaan John, maar ik heb toch nog een vraag voor je.

Is je vader binnen Nederland overleden? Dan zou je bij het Centraal Bureau voor Genealogie (www.cbg.nl) een kopie van zijn persoonskaart kunnen opvragen. Hierop zijn in ieder geval de namen van zijn ouders vermeld.

john förster zei op 23 januari 2020

Beste mevr Bruggeman hartelijke dank voor U tip. Mijn jonste broer was met het onderzoek bezig,is helaas overleden. Hij zou zijn zoon de onderzoek gegevens geven is helaas niet gebeurd ,niemand weet waar ze gebleven zijn. Dus voor mij is het gegeven om weer van vooraf aan te beginnen met zoeken. Nogmaals dank groeten John.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.