mr. Albert Roessingh

1914 - 1943

Albert wordt geboren op 28 juni 1914 in Tilburg en woont in Utrecht. Als de Nederlandse verdediging tijdens de meidag van 1940 bezwijkt onder de Duitse inval, besluit Albert naar het Verenigd Koninkrijk uit te wijken. Vandaaruit zal hij aan geallieerde zijde deelnemen aan de strijd tegen de Duitse bezetter; hiervoor wordt hij onderscheiden met het Kruis van Verdienste.

In het Verenigd Koninkrijk dient Albert als reserve 1e luitenantvlieger bij de Marineluchtvaartdienst van de Koninklijke Marine en wordt gedetacheerd bij het 320 Dutch Squadron van de Britse Royal Air Force (RAF). Hij bestuurt het B25C Mitchell-toestel FR-144 en neemt deel aan militaire operaties voor de Nederlandse kust. Op 30 juli 1943 slaat voor hem het noodlot toe als hij door de Duitsers uit de lucht wordt geschoten en ten noorden van Vlieland in zee stort. Albert overleeft de crash niet; hij is 29 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

p roessingh zei op 7 juli 2019

LS, er is een uitgebreide documentatie. brieven fotoos etc van mijn oom. Als u die wil inzien kan dat altijd.
hoogachtend,
P.H.Roessingh

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 12 juli 2019

Beste P. Roessingh, hartelijk dank voor uw reactie. Uiteraard zijn wij heel benieuwd naar de documentatie over uw oom. Mocht u deze ter inzage willen aanbieden, dan kunt u altijd met mij contact opnemen via info@brabantsegesneuvelden.nl voor een afspraak.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.