N.W.C.J. Teulings (bron: Oorlogsgravenstichting)

Nico Teulings

1902 - 1942

Nico wordt geboren op 27 maart 1902 in Tilburg als oudste van de zes kinderen van Leo Teulings en Wilhelmina van Roessel. De familie Teulings heeft een uitgeverij in ’s-Hertogenbosch die met de jaren zo groot werd, dat ze alle kranten in Noord-Brabant en Limburg in bezit hadden. In 1936 neemt vader Leo het initiatief tot de oprichting van De Geïllustreerde Pers N.V. in Amsterdam.

Nico is dan inmiddels naar Canada geëmigreerd, waar hij in april 1929 aan boord van de Nieuw Amsterdam aan land gaat in Halifax. In Canada trouwt hij Janet Adams die uit een eerder huwelijk al twee kinderen heeft. Samen krijgen ze nog een kind en gaan in Calgary wonen.

In de zomer van 1940 komt hij op voor het Canadese leger, waar hij in januari 1941 de rang van sergeant behaalt. Ruim een jaar later neemt hij ontslag, omdat hij als Nederlander in het buitenland is gerekruteerd voor het Nederlandse leger. Op 12 juni 1942 vertrekt hij met het eerste detachement Canadese Nederlanders naar Engeland, waar hij na aankomst wordt ingedeeld bij de Prinses Irene Brigade.

Op 30 november 1942 neemt Nico deel aan een legeroefening in Cannock Chase bij Brocton, als dan zijn voertuig slipt en over de kop slaat. Zwaargewond wordt hij afgevoerd, maar de geboden hulp mag dan niet meer baten. Nico overlijdt diezelfde dag in Wolverhampton aan de gevolgen van een ingeklapte borst en inwendige verwondingen. Hij is 40 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Wolverhampton.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.