P.J.T. Bannenberg (bron: Regionaal Archief Tilburg)

Piet Bannenberg

1904 - 1940

Piet wordt op 30 oktober 1904 geboren in Westerhoven bij Bergeijk. Hij woont in Tilburg waar hij werkt als boekdrukker. Als de oorlogsdreiging in de loop van 1939 en 1940 toeneemt, gaat hij in dienst en behaalt de rang van sergeant. Na de Duitse inval en het instorten van de Nederlandse verdediging besluit hij zich terug te trekken naar Frankrijk om vandaaruit de strijd voort te zetten. Op 20 mei 1940 sneuvelt Piet in het Noord-Franse Abbeville als in zijn onmiddellijke nabijheid een artilleriegranaat inslaat. Hij is 35 jaar geworden. Na voor korte tijd in Abbeville te zijn begraven, wordt hij thuis in Westerhoven begraven. Sinds 1979 heeft Piet zijn laatste rustplaats gevonden op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.