Wim van der Schoot

1919 - 1940

Wim wordt geboren op 14 december 1919 in Schijndel, waar hij landbouwer is. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk lijkt toe te nemen, wordt Wim onder de wapenen geroepen en ingezet bij de landsverdediging.

Hij overleeft de meidagen van 1940, maar is vermoedelijk op enig moment tijdens de Duitse inval ernstig gewond geraakt en als gevolg daarvan op 5 juni 1940 alsnog overleden. Wim is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen. Zijn naam staat vermeld op de herdenkingskapel voor militaire slachtoffers van de meidagen van 1940, in Schijndel.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Maria Tibosch-… zei op 7 mei 2021

Wim was ‘n broer van mijn vader.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 10 mei 2021

Bedankt voor je reactie Maria, wat moet dat een enorm verdriet gegeven hebben in de familie van je vader. Om op zo'n jonge leeftijd je kind en broer te moeten verliezen, is echt verschrikkelijk.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.