M.W. van Ooijen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Martinus van Ooijen

1909 - 1945

Martinus wordt geboren op 2 maart 1909 in ’s-Hertogenbosch, waar hij werkt als kelner. Tegen het einde van de Duitse bezetting meldt hij zich bij de Binnenlandse Strijdkrachten die aan geallieerde zijde deelnemen aan de bevrijding van Nederland en zich inzetten voor de ordehandhaving in de pas bevrijde gebieden.

’s-Hertogenbosch wordt weliswaar van 22 tot 27 oktober 1944 bevrijd, maar daarna is het gevaar van Duitse beschietingen vanuit het bezette noorden nog niet geweken. Martinus sneuvelt op 21 februari 1945, de dag dat er een granaataanval plaatsvindt op het Centraal Station. Diezelfde dag komen ook zijn plaatsgenoten en kameraad-BS’ers Gerrit Jan van Amerongen en Antonius van Kasteren om het leven. Mogelijk zijn ze allemaal bij dezelfde aanval om het leven gekomen. Martinus 35 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Orthen in ’s-Hertogenbosch.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Martin van Ooyen zei op 11 september 2019

Ik ben de zoon van Martinus van Ooijen, 's-Hertogenbosch, 1909-1945.
Het is echt fantastisch dat u een lijst van Brabants gesneuvelden op uw website hebt gezet. Ze kunnen niet genoeg geëerd worden.
De tekst die u bij mijn vader hebt gezet hoort bij de Martinus van Ooijen uit Breda. En de tekst die bij Martinus van Ooijen uit Breda staat hoort bij mijn vader.
Ik zou het op hoge prijs stellen als u de teksten omwisselt, zodat de juiste gegevens bij de juiste persoon komen te staan.
Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groeten
Martin van Ooyen

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 12 september 2019

Dag Martin, excuses voor de verwisseling! Ik heb het zojuist rechtgezet. Zo zie je maar weer dat het ook voor ons voortdurend opletten blijft.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.