Jan Geldhoff

1914 - 1945

Jan wordt geboren op 5 september 1914 in Bergen op Zoom, als zoon van Gerardus Geldhoff en Jacoba Corbeel. Na zijn schooltijd gaat Jan werken als monteur en in 1937 trouwt hij met Adriaantje Prevo.

Tegen het einde van de Duitse bezetting in Zuid-Nederland wordt als gewapende verzetsstrijder toegelaten tot de Binnenlandse Strijdkrachten. Hij overlijdt op 22 april 1945 in het Zeeuwse Kloetinge. Wat er precies is gebeurd, is onbekend, maar vermoedelijk is Jan omgekomen bij de explosie van een achtergebleven mijn, mogelijk samen met kameraad Leo van der Heijden uit ’s-Hertogenbosch die daar op dezelfde dag is overleden. Jan is 30 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Marianne de Ho… zei op 6 juli 2021

Jan Geldhoff trouwde op 24 juni 1937 met Adriaantje Pieternella Prevo in Rilland-Bath. Eventuele kinderen zijn niet bekend bij mij.

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 7 juli 2021

Hartelijk dank voor deze waardevolle aanvulling, Marianne! Ik zal de toevoeging doorgeven aan mijn collega. Was Jan misschien een familielid van jou?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.